Zenei ismeretterjesztő program a Honvéd Férfikar művészeivel

Interaktív énekóráikon minden korosztálynak – az ismeretek mellett - élményt igyekszik átadni. A különböző tematikájú műsorok átívelnek műfajokon, stílusokon, korszakokon, amelyeket közérthetően, a gyermekek, fiatalok számára érthető és könnyen emészthető formában mutat be.

A Petőfi Program keretében, a Nemzeti Művelődési Intézettel együttműködésben a Honvéd Férfikar azzal a céllal járja a kistérségi iskolákat, gimnáziumokat, szakközépiskolákat műfajokon, korszakokon, stílusokon átívelő műsorokkal, amelyeket közérthetően, a gyermekek, fiatalok számára érthető és könnyen emészthető formában mutat be 2024-ben 36 alkalommal.
A Férfikar tagjai valamennyien képzett énekművészek, a legtöbben közülük szólóénekesként is megállják a helyüket. Műsoraink sokszínűségüket annak is köszönhetik, hogy többször megszólalnak szóló, duett vagy kisebb létszámú kórus előadásában is a dalok. A férfikar tagjai közül többen játszanak különböző hangszeren: ezek használata is színesíti műsorunkat, amelynek során a gyermekek felfedezik az éneklés, az együtt muzsikálás örömét, együtt csodálkoznak rá egy-egy előadott részlet tartalmára, ismerős dallamok kapcsolódására, a dal, az ének a zene erejére.

A kis létszámú kamarakórussal (5-8 fő) a következő négy témát valósítja meg jelenleg, amelyeket a jövőben további témákkal készül bővíteni:
1. Téma: Magyar (nemzeti) operák
2. Téma: Drámai és komikus karakterek az opera világirodalmából
3. Zenetörténeti utazás a Férfikar művészeinek kalauzolásával
4. Népzene és költészet Kodály Zoltán művészetében

2024. január 19.