Toborzótól Katonasiratóig – a 2018. tavaszi szezon hangversenyei

Sokszínű és gazdag, akár zsúfoltnak is mondható a Honvéd Férfikar 2017-18-as évadának tavaszi koncertsorozata.

Sokszínű és gazdag, akár zsúfoltnak is mondható a Honvéd Férfikar 2017-18-as évadának tavaszi koncertsorozata. Miközben az énekkar szinte minden második hétvégéjét kitölti Andrea Bocelli turnéja a német nagyvárosokban (Berlin, Hamburg, Hannover, Köln, München, Stuttgart), vastapssal és lelkes ünnepléssel fogadott hangversenyt adtak a Tavaszi Fesztivál keretében a Zeneakadémián 2018. április 10-én.

A hangversenyen öt kortárs magyar zeneszerzőnek a férfikar felkérésére, az első világháború 100 éves emlékére írt darabjai hangzottak el, Strausz Kálmán vezényletével és MÁV Szimfonikusok közreműködésével. Az öt kantáta: Gyöngyösi Levente: Katonasirató; Selmeczi György: Te Deum 1914; Csemiczky Miklós: De profundis; Vajda János: Memento 1914; Orbán György: Versus Psalmi.

Április 23-án ismét felkerekedik az énekkar, hogy a Kodály-emlékév jegyében erdélyi koncerteken és interaktív énekórákon elevenítse fel a modern magyar zeneirodalom klasszikusának, Kodály Zoltánnak munkásságát. A már harmadik alkalommal megszervezett, és rendkívül népszerű énekórákon a gyermekek maguk is énekelnek a kórussal, megismerkednek azzal a technikával, ahogy egy zeneszerző egy népdal köré építi a maga sajátos hangzásvilágát, és formál új művet e két "nyersanyagból". A legügyesebbek végül vezényelhetik is a férfikart. A hangversenyeken Kodály művek mellett a férfikari "slágerek" is elhangzanak, Háry János Toborzójától a Bánk bán Bordaláig. A helyszínek: Székelyudvarhely, Marosvásárhely, Kolozsvár és Tordaszentlászló.

2018. április 19.

Zenei ismeretterjesztő program a Honvéd Férfikar művészeivel

Zenei ismeretterjesztő program a Honvéd Férfikar művészeivel

Interaktív énekóráikon minden korosztálynak – az ismeretek mellett - élményt igyekszik átadni. A...

tovább
Búcsú Párkai István ''Tanár úrtól''

Búcsú Párkai István ''Tanár úrtól''

A ''Tanár Úr''-ral az 1990-es évek közepén találkozott először a Honvéd Férfikar, Liszt Ferenc "A négy...

tovább