Mesteriskola fiatal karvezetőknek

Mesteriskolát hirdetett meg a Honvéd Férfikar 2019. október 8–11. között. A jelentkezők Bartók, Kodály, Liszt, Brahms férfikari műveit vezényelték. A zenei megformálás, a hangzás kialakítása, a vezényléstechnikai gyakorlatszerzés, és a próba helyes menetének kialakításában Strausz Kálmán Liszt-díjas karigazgató adott tanácsokat, napi három próbalehetőséget biztosítva a fiatal karnagyoknak.
A kurzus résztvevői: 
Balázs Gergely (21, Debreceni Egyetem), Herboly Bendegúz (24, ELTE, egyházzenész), Lezák Liza (25, Pécsi Tudományegyetem), Szarka Tamás (25, Zeneakadémia master karvezetés), Szűcs Magdaléna (29, Debreceni Egyetem, Kecskeméti Kodály Kórusiskola), és Tóth-Bartók Dániel (25, Debreceni Egyetem) felsőfokú zenei végzettséggel rendelkeznek.

Egytől egyig kiemelték, hogy milyen jó gyakorlatszerzési lehetőség számukra egy ilyen különleges formáció, egy profi férfikar vezénylése. Elmondták, hogy más mesteriskolákhoz képest sokat lehet vezényelni, jut elég idő a kórussal való munkára, és azt is említették, hogy a férfikar remekül „megy a kezük után”, vagyis minden zenei instrukciót végrehajtanak – így megtapasztalhatják, mi a jó, mi a rossz utasítás egy kórus számára.

2019. október 09.

Zenei ismeretterjesztő program a Honvéd Férfikar művészeivel

Zenei ismeretterjesztő program a Honvéd Férfikar művészeivel

Interaktív énekóráikon minden korosztálynak – az ismeretek mellett - élményt igyekszik átadni. A...

tovább
Búcsú Párkai István ''Tanár úrtól''

Búcsú Párkai István ''Tanár úrtól''

A ''Tanár Úr''-ral az 1990-es évek közepén találkozott először a Honvéd Férfikar, Liszt Ferenc "A négy...

tovább