Grandiózus koncert a Zeneakadémián

Nagy sikert aratott az a nagyszabású hangverseny, amelyet január 30-án rendeztek meg a Zeneakadémián, s amelyen a Honvéd Férfikar is közreműködött a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral és a Nemzeti Énekkarral együtt.

Nagy sikert aratott az a nagyszabású hangverseny, amelyet január 30-án rendeztek meg a Zeneakadémián, s amelyen a Honvéd Férfikar is közreműködött a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral és a Nemzeti Énekkarral együtt. Kesselyák Gergely karmester vezetésével, valamint Balog József – zongora, Molnár Ágnes – szoprán és Valentin Dubovskoy – tenor szólójával Wagner: Parsifal – Nagypénteki varázs, Liszt F.: Haláltánc, és A. Ribnyikov: 5. szimfónia c. műve hangzott el.

A Honvéd Férfikar Ribnyikov művének előadásában vett részt. Az 5. szimfónia népszerűséghez nem fér kétség, bár nem kevesen vannak zenei bírálói is. Ennek ellenére a férfikar magabiztos zenei tudással és muzikalitással szólaltatta meg a szimfóniát, és elnyerte a közönség elismerését.

Alekszej Ribnyikov orosz zeneszerző 1945-ben született, hazájában napjaink egyik legnépszerűbb komponistája. Ő volt az első orosz rock-operák és musicalek szerzője. Több, mint 100 film zenéjét készítette el, és több, mint 10 millió lemezt adtak el a zenéjével. Emellett operákat, szimfóniákat és kamaraműveket is ír. 5. szimfóniáját, melynek címe: "A holtak feltámadás" 2005 tavaszán mutatták be. Az első tétel alcíme: "A holtak feltámadása az Utolsó Ítélet hívására”. A második: "Szomorúság". (Gyász a meggyilkoltak felett.) A Harmadik tétel "Rettegés a bűnök miatt a Végítélet előtt." Negyedik tétel: "Az Isten hatalmának és erejének megtapasztalása, az örök élet ígéretének öröme és izgalma”.

2017. február 01.

Zenei ismeretterjesztő program a Honvéd Férfikar művészeivel

Zenei ismeretterjesztő program a Honvéd Férfikar művészeivel

Interaktív énekóráikon minden korosztálynak – az ismeretek mellett - élményt igyekszik átadni. A...

tovább
Búcsú Párkai István ''Tanár úrtól''

Búcsú Párkai István ''Tanár úrtól''

A ''Tanár Úr''-ral az 1990-es évek közepén találkozott először a Honvéd Férfikar, Liszt Ferenc "A négy...

tovább