Első világháborús koncertfilmet forgat a Honvéd Férfikar

Egyedülálló, első világháború tematikájú koncertfilmet készít a Honvéd Férfikar!

2014-ben az első világháború 100. évfordulója alkalmából a Honvéd Együttes Strausz Kálmán karnagy javaslatára felkért öt kortárs magyar zeneszerzőt első világháború ihlette zeneművek elkészítésére. Csemiczky Miklós, Gyöngyösi Levente, Orbán György, Selmeczi György és Vajda János olyan fantasztikus műveket alkotott, hogy ez adta a koncertfilm elkészítésének ötletét. A komplex, prózai részletekkel, versekkel, korabeli filmhíradó részletekkel és festmények fotóival tarkított műsor az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság támogatását is elnyerte, így 2019 nyarán koncertfilmet forgat a Honvéd Férfikar. A film forgatásában közreműködik: Kiss Emma színművész, Oberfrank Pál színművész, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, valamint énekes szólisták. A film karmestere Strausz Kálmán. A felvételeket Fazekas Bence és Delbó Balázs (DelbeauFilm) készítik.

A film helyszínei: Lengyelországban a Przemysl körüli erődrendszer, azon belül Letowina, Borek, Salis Soglio erődök.  A lengyelországi helyszíneken segítségünkre volt Aranka Malkiewicz, mint szervező és tolmács. 
Az olaszországi helyszínek: a Monte San Michele, a Doberdo fennsík és az Isonzo-völgy, valamint Gorizia, Fogliano –ez utóbbiban magyar hadisírokat szeretnénk meglátogatni. Ellátogatunk terveink szerint Redipugliába is, ahol hatalmas olasz háborús emlékmű található. 

A film várhatóan 2020 első félévétől lesz megtekinthető az összes nagyobb videómegosztó portálon. 

2019. július 23.

Zenei ismeretterjesztő program a Honvéd Férfikar művészeivel

Zenei ismeretterjesztő program a Honvéd Férfikar művészeivel

Interaktív énekóráikon minden korosztálynak – az ismeretek mellett - élményt igyekszik átadni. A...

tovább
Búcsú Párkai István ''Tanár úrtól''

Búcsú Párkai István ''Tanár úrtól''

A ''Tanár Úr''-ral az 1990-es évek közepén találkozott először a Honvéd Férfikar, Liszt Ferenc "A négy...

tovább