Dél-amerikai dallamok

Üde, latin színfoltot hozott az idei tavasz a Honvéd Férfikar repertoárjába. 2019. március 29-én az MTA dísztermében dél-amerikai dallamokból összeállított koncerten részt vett Maria Laura de Rocha brazil nagykövet, David Najera Rivas mexikói nagykövet és Gretel  Matías argentin kulturális konzul. A zajos siker nem maradt el, a közönség roppant lelkesen, ovációval és vastapssal jutalmazta a hangversenyt.

Carlos Guastavino, Carlos Dantel és Astor Piazzolla művei mellett két kortárs ősbemutató is elhangzott: Yukliv Nadabhaga műve: A Divina Comédia de Dante Alighieri és Esteban Ariel D’Antona: Me esta costando című alkotása. A tenor szólista megbetegedése miatt Nadabhaga művében a szólam elejét Batki László vállalta beugrással, a többit maga a zeneszerző prózában adta elő.

A koncerten közreműködött:  A Volver La Vida együttes (Bojta Zsuzsanna-mezzoszoprán, Manuel Betancourt Camino-basszus , Miskolczi Anita-cselló, Csáki András-gitár) Dani Dávid-basszus, Thiago Bertoldi-zongora, Sós Mihály-gitár, Szaczker Zanett-harmonika,Kérdő Gábor, Újvári Ferenc, Varga Zoltán Mihály- ütőhangszerek, a Hungarian Studio Orchestra (hangversenymester: Bujtor Balázs). A záróblokk számait Jeszenszky-Bőhm Attila hangszerelte. Vezényelt Sylvia Leidemann és Riederauer Richárd.

2019. április 01.

Zenei ismeretterjesztő program a Honvéd Férfikar művészeivel

Zenei ismeretterjesztő program a Honvéd Férfikar művészeivel

Interaktív énekóráikon minden korosztálynak – az ismeretek mellett - élményt igyekszik átadni. A...

tovább
Búcsú Párkai István ''Tanár úrtól''

Búcsú Párkai István ''Tanár úrtól''

A ''Tanár Úr''-ral az 1990-es évek közepén találkozott először a Honvéd Férfikar, Liszt Ferenc "A négy...

tovább