Időtlen klasszikus bérlet

A 2015/16-os évadban, immáron hagyományosan, ismét bérletsorozatot hirdet a Honvéd Férfikar, a férfikari hangzás kedvelői és az újdonságok iránt érdeklődők számára.

A 2015/16-os évadban, immáron hagyományosan, ismét bérletsorozatot hirdet a Honvéd Férfikar, a férfikari hangzás kedvelői és az újdonságok iránt érdeklődők számára. Ismét számos különlegességre, zenei csemegékre számíthat a bérletvásárló közönség. A hangversenyek között találunk olyan estet, ami klasszikus férfikari kompozíciókat mutat be, de lesz nőnapi meglepetéskoncert is. Lássuk sorjában!

Liszt: Requiem

A különleges szépségű halotti misét Liszt nem megrendelésre írta, belső igényre született meg a darab. Halottak napja közeledtével, Mindenszentek előestéjén csendül fel a ritkán hallott mű, melyet a professzionális férfikarok közül egyedül a Honvéd Férfikar tart repertoáron. 2011-ben lemezfelvétel is készült, Strausz Kálmán vezényletével.

Időpont: 2015. október 30. 19:00

Ismeretlen férfikarok

A bérletsorozat második hangversenye Sibelius, Grieg, Cornelius, Gallus, Arriaga és Verdi olyan, férfikarra íródott műveit vonultatja fel, melyek megkomponálásuk óta nem csendültek fel a magyarországi koncerttermekben. Ezzel folytatódik az a sok évtizedes hagyomány, melynek keretében a Honvéd Férfikar nagy hangsúlyt fektet a ritkán hallható férfikari darabok megszólaltatására.

Időpont: 2016. február 5. 19:00

Virág helyett

A “Virág helyett” hangverseny elsősorban a hölgyeknek, de természetesen nem kizárólag a hölgyeknek szól. A Honvéd Férfikar ezzel az esttel kíván tisztelegni a szebbik nem előtt, nőnapkor. A könnyedebb hangvételű esten nagy hangsúlyt kap majd az ún. crossover műfaj is, melynek sajátja a különféle műfajok keveredése. Az estre szóló jegy kiváló nőnapi ajándék lehet a szeretett, tisztelt hölgyek számára.

Időpont: 2016. március 8. 19:00

Vidróczki variációk

Szirtes Edina Mókus, a magyarországi világzene jeles képviselője, nem csak előadóművészként, hanem zeneszerzőként is. A “Vidróczki variációk” című, férfikarra és zenekarra készülő darabja Riederauer Richárd, a Honvéd Férfikar másodkarnagya hangszerelésében csendül fel az esten. A Férfikar öt év után kanyarodik vissza a világzenéhez, és a “kapcsolódások” című, nagy sikerű produkciója után, újra egy zenei különlegességgel örvendezteti meg a közönséget, szimfonikus zenekari kísérettel. A darab 2015 novemberére készül el.

Időpont: 2016. április 16. 19:00

A bérletsorozat valamennyi hangversenyének helyszíne a Magyar Tudományos Akadémia impozáns Díszterme, cím: 1051, Budapest, Széchenyi István tér 9.

2015. augusztus 31.

Riederauer Richárd: ''Beletesszük a szívünket, a hangunkat és minden erőnket''

Riederauer Richárd: ''Beletesszük a szívünket, a hangunkat és minden erőnket''

A világ egyik legnagyobb hivatásos Férfikórusa, a Honvéd Férfikar ad ünnepi koncertet a Várkert Bazárban...

tovább
Külföldi zenei csemegék hazai tálalásban

Külföldi zenei csemegék hazai tálalásban

A Honvéd Férfikar egyedülálló műsorral készül a Budapest Music Centerben 2023. január 28-án tartandó...

tovább
Riederauer Richárd: ''Brahms és Goethe szellemét is megidézi a Honvéd Férfikar''

Riederauer Richárd: ''Brahms és Goethe szellemét is megidézi a Honvéd Férfikar''

Két ritkán hallott Brahms-mű, az Alt-rapszódia és a Rinaldo-kantáta hangzik el március 22-én a Pesti...

tovább