Az élet zenéje

Az élet zenéjét a nők adják – mondta Richard Wagner. Ennek az alapigazságnak a jegyében állt hangversenydobogóra a Honvéd Férfikar "Virág helyett" című nőnapi, crossover műsorával, melyet lelkes tapsviharok és jóízű nevetések életzenéjével honorált a közönség az MTA dísztermében, 2016. március 7-én.

Az élet zenéjét a nők adják – mondta Richard Wagner. Ennek az alapigazságnak a jegyében állt hangversenydobogóra a Honvéd Férfikar "Virág helyett" című nőnapi, crossover műsorával, melyet lelkes tapsviharok és jóízű nevetések életzenéjével honorált a közönség az MTA dísztermében, 2016. március 7-én. A jól megszerkesztett műsor egy meglepetés produkcióval kezdődött: a férfikar néhány ütemet énekelt Aribert Reimann Learjéből, hogy elijessze a közönséget a mű modern, disszonáns hangzásával. A hallgatóságot azonban nem lehetett becsapni, és természetesen meg is kapta, amiért jött. Sorra felcsendültek a klasszikus férfikari slágerszámok, Weber Vadászkórusa vagy Gounod Katonakórusa szellemes, crossover hangszerelésű előadásban. Elhangzott Lehár Ferenc híres operettrészlete, a Vágyom egy nő után, és a többi szerelmes sláger is. A hölgyközönség számára ellenállhatatlanok voltak a zengő férfihangokon megszólaló szerelmes dalok a Csinibabától a Wonderful worldig, és gyorsan felforrósították a hangulatot.

Riederauer Richard impulzív és invenciózus vezényletével, jobbnál-jobb hangú énekkari művészek énekelték az egyes műsorszámok szóló részeit. Batki László, Dékán Jenő, Habdák Péter, Hajdu András, Kővári Csaba, Naszvagyi Vilmos, Szarka György, Stampay-Komesz András, Szabó Zoltán, Vratny László énekes kvalitásai egyaránt lenyűgözték a közönséget, élvezettel várták az újabb és újabb megszólalásokat csakúgy, mint Frech’ Zoltán sok humorral átszőtt konferálását. A hangversenyen kiváló hangszeres szólisták is közreműködtek: Nagy László Adrián (zongora), Tóth Péter (trombita), Peresztegi Attila (tuba), Frey György (basszusgitár), Tiba Sándor (dob), Zsemlye Sándor Zsömi (szaxofon).

Az estére a (virág)koszorút a hölgyeknek átnyújtott egy szál virággal tették fel a férfikar művészei, ezzel a kedves gesztussal végképp meghódítva a teltházas hangverseny közönségének szívét.

2016. március 11.

Riederauer Richárd: ''Beletesszük a szívünket, a hangunkat és minden erőnket''

Riederauer Richárd: ''Beletesszük a szívünket, a hangunkat és minden erőnket''

A világ egyik legnagyobb hivatásos Férfikórusa, a Honvéd Férfikar ad ünnepi koncertet a Várkert Bazárban...

tovább
Külföldi zenei csemegék hazai tálalásban

Külföldi zenei csemegék hazai tálalásban

A Honvéd Férfikar egyedülálló műsorral készül a Budapest Music Centerben 2023. január 28-án tartandó...

tovább
Riederauer Richárd: ''Brahms és Goethe szellemét is megidézi a Honvéd Férfikar''

Riederauer Richárd: ''Brahms és Goethe szellemét is megidézi a Honvéd Férfikar''

Két ritkán hallott Brahms-mű, az Alt-rapszódia és a Rinaldo-kantáta hangzik el március 22-én a Pesti...

tovább