A vándor éji dala az MTA dísztermében

A Honvéd Férfikar soron következő bérleti hangversenye, március 22-én, a német romantikus férfikari irodalomból válogat.

A Honvéd Férfikar soron következő bérleti hangversenye a német romantikus férfikari irodalomból válogat. Az ismert szerzők mellett kevésbé ismert szerzők művei is elhangzanak, nagy valószínűséggel először Magyarországon.

A néme vokális zeneirodalom e különös világát szakavatott német karnagy segítségével próbáljuk megjeleníteni a hazai közönség előtt. Hallhatóak lesznek népdalfeldolgozások, vallásos tartalmú, de népi ihletésű művek, és természetesen a legnemesebb német romantikus költészet alkotásaira komponált férfikarok is.

Vendég karmesterünk Michael Rinscheid a Mainzi Zeneakadémián folytatott tanulmányok után 1980-ban szerzett karnagyi diplomát. Számos kórus karnagya és kórusversenyek győztese. Így többek között 1997-ben aranyérmet nyert a római Orlandi di Lasso IV. Nemzetközi Kórusversenyen az MGV Sängerbund Dehrn vezetésével. 1993-ban a Singkreis 1868 Wehbach kórussal, egyetlen meghívott német énekkarként részt vettek a szentpétervári Kamarakórusok Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválján.

1997. december 30-án az “Associazione Internazionale della Musica Sacra” együttesét vezényelte egy privát koncert keretében a Sixtus Kápolnában, majd a Szentatya és a vatikáni nagykövetek tiszteletére 1998. január 1-én, a Szent Ignác templomban, Rómában.
2000 júniusában a Singkreis Wehbach vezetésével, a Sixtus Kápolnában K. J. Müller: Magnificat c. művének világpremierjét vezényelte.
Michael Rinscheid a német hivatásos karnagyok szövetségének (FDB) elnöke, az Nordrhein-Westfalen Sängerbund (NRW) zenei bizottság tagja, Nebrasca állam és Lincoln város tiszteletbeli polgára.

Szombaton Strausz Kálmán karnagy úr beszélt a következő koncertről az M5 Hétvégi belépő című műsorában. RIPORT

 

2018. március 12.

Riederauer Richárd: ''Beletesszük a szívünket, a hangunkat és minden erőnket''

Riederauer Richárd: ''Beletesszük a szívünket, a hangunkat és minden erőnket''

A világ egyik legnagyobb hivatásos Férfikórusa, a Honvéd Férfikar ad ünnepi koncertet a Várkert Bazárban...

tovább
Külföldi zenei csemegék hazai tálalásban

Külföldi zenei csemegék hazai tálalásban

A Honvéd Férfikar egyedülálló műsorral készül a Budapest Music Centerben 2023. január 28-án tartandó...

tovább
Riederauer Richárd: ''Brahms és Goethe szellemét is megidézi a Honvéd Férfikar''

Riederauer Richárd: ''Brahms és Goethe szellemét is megidézi a Honvéd Férfikar''

Két ritkán hallott Brahms-mű, az Alt-rapszódia és a Rinaldo-kantáta hangzik el március 22-én a Pesti...

tovább