Corazón Latino

A Honvéd Férfikar latin-amerikai zenei estje

Mi az, ami a latin szívben lakozik? Szerelem, hazafiság, jókedv biztosan. E három izgalmas és érzelmes témát járja körül a kórus argentin, brazil, kubai és mexikói dalokkal. A koncerten olyan, ma már világslágereknek mondható örökzöldek szólalnak meg, mint a Besame mucho, Historia de amor, La Llorona de elhangzik Astor Piazzola Libertangója is. E remekművek férfikari átiratai kerülnek műsorra, ami igazi kuriózum a hazai és külföldi koncertéletben egyaránt. Az elhangzó zeneművek férfikari átiratait többek között Riederauer Richárd készítette, aki nem csak karigazgatója, de hosszú évtizedek óta zeneszerzője is a karnak.
A kórus igazán szerencsés helyzetben van, mivel két énekkari művésze, Lima Thiago Bertoldi brazil, illetve Manuel Betancourt Camino mexikói származásúak, segítségükkel a Férfikar a lehető legautentikusabban tudja megszólaltatni ezeket a dalokat. Az énekes szólisták mellett egy táncművész és hangszeres közreműködők is színesítik a műsort.

A Honvéd Férfikar mottója: „Hang, Szív, Erő…”. Ezek a szavak jól reflektálnak az est hangulatára és kifejezik a koncert legfontosabb üzenetét. Hang, amelyből a zeneszerzőknek köszönhetően nem lesz hiány, Szív, amely elengedhetetlen a dalok előadásához és Erő, ami a 45 tagnak köszönhetően biztosan garantált.
Igazán emlékezetes estét, önfeledt szórakozást és egyedülálló zenei élményt ígér a Honvéd Férfikar.

Közreműködnek: a Honvéd Férfikar szólistái, mezzoszoprán énekművész, táncművész
Hangszeres közreműködők: harmonika, zongora, akusztikus gitár, basszusgitár, ütőhangszerek


Időtartam: 80 perc, két részben