Advent hajnalán

A Honvéd Férfikar ünnepváró koncertje

A 45 fős Honvéd Férfikar adventi koncertjén férfikari különlegességek és átiratok szólalnak meg a reneszánsztól napjainkig.
A program igazi különlegessége egyrészt Francis Poulenc: Assisi Szent Ferenc négy kis imája, amely fantasztikus érzékenységgel tárja fel egy jellegzetes zenei világ és egy világot megindító lelkiség ötvözetét; másrészt a kortárs Randol Alan Bass: Gloriája, amely már a karácsonyi angyalkórust idézi: "Dicsőség a magasságban Istennek és békesség az embernek...!" Az egyházzenei összeállításban az adventi várakozás főszereplője Szűz Mária, ezért a műsor visszatérő gondolata a Mária-imádság.
Mosonyi Mihály, Ambrož Čopi, Jan Nieland, Franz Biebl és Szergej Rahmanyinov kompozícióiban Ave Maria, Magnificat és más unikális Mária-énekek csendülnek fel.
2020 decemberében az Európai Műsorsugárzók Uniója (European Broadcasting Union - EBU) körkapcsolásban közvetítette azt a karácsonyi koncertet, amelyen a Honvéd Férfikar ezzel a műsorral képviselte Magyarországot. Az adást a szervezet 55 országában hallhatta a közönség.

Közreműködnek: a Honvéd Férfikar szólistái
Hangszeres közreműködő: zongora

Időtartam: kb. 60 perc