MINKA x HONVÉD FÉRFIKAR x BERNÁTHY: Lélektől lélekig

Szinesztetikus elektronikus zenei projekt, énekhanggal, kórussal, tánccal és videóinstallációval

Szinesztetikus elektronikus zenei projekt, énekhanggal, kórussal, tánccal és videóinstallációval, Ady Endre, Áprily Lajos, Babits Mihály, Jónás Tamás, Pilinszky János, Szabó T. Anna, Tóth Árpád, Weöres Sándor verseire.
Az egész estés koncert során olyan izgalmas elemek állnak majd össze egy színpadon, mint a magyar költészet, elektronikus live act, szóló és kórus ének, egyedülálló vizuális effektek és kortárs táncművészet.

2021 szeptemberében találkozott először egymással Pátkai Rozina énekesnő, a Honvéd Férfikar és Bernáthy Zsiga elektronikus live act előadó. Ekkor kísérleteztek először együtt, létrehozva egy teljesen új zenei megoldást.

A sikeres kollaboráció eredménye egy rövid, 12 perces koncert formájában került bemutatásra, ahol Zsiga nagyrészt élőben improvizálva hozta létre az effekteket/témákat az elektronikus alapokra, Rozina magyar költők gyönyörű verseit énekelte fix zenei pontoknál belépve, a performanszt pedig a kórus elementáris ereje tette teljessé és különlegessé. A koncert vizuális hátterét Karcis Gábor keverte és hangolta szintén élőben az adott track-ekre és versekre. A formációhoz táncművészek is csatlakoztak, akik egyes jelenetekben improvizált, vagy betanult koreográfiákat adtak elő. A táncművészek jeleneteit Vaszilenko Eugenia koreográfus és Petke Balázs rendező/koreográfus állította színpadra.

Az előadók - azaz a Férfikar művészeti vezetője/karmestere, Riederauer Richárd, Rozina és Zsiga - között az első pillanattól kezdve kialakult a kémia, a próbafolyamat minden pillanata élménnyé vált számukra. Már akkor eldőlt, hogy a projektet folytatni kell, így kevesebb mint egy éven belül, 2022 nyarán már az Akvárium Klubban - "Lélektől Lélekig" című - egész estés koncert formájában léptek színpadra.