Nagy siker volt, és teltház a Honvéd Férfikar és Szirtes Edina Mókus, valamint a kibővített Fabula Rasa zenekar „Vidróczki variációk” című hangversenyén április 29-én, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.

A címadó népballada mellett magyar költők verseinek etnoszimfonikus zenei feldolgozásait élvezhette a lelkes hallgatóság. József Attila szavait kölcsönözve (akinek több versét is hallhattuk az esten): török, tatár, tót, román dallamok kavargása, tüzes ritmusai és sodró lendülete határozta meg a koncert hangulatát.
DSC_6863Szirtes Edina Mókusnak nem csak mesteri hangszerkezelését csodálhattuk meg a művek hegedűszóló részein, de erőteljes, mégis plasztikus énekhangja is magával ragadó volt.

DSC_6885Riederauer Richárd, az est karmestere mindvégig határozott és magabiztos „rendet tartott” a sokszor nagyon bonyolult, eltérő vonalon mozgó ritmusok és dallamvilág között. És persze a férfikar is szokott formáját hozva, gyönyörű, telt és kiegyenlített hangon énekelt.

Szinte tapinthatóvá, katartikussá sűrűsödött a csend, amikor a koncert végén Kodály Zoltán Esti dalával köszöntek el a közönségtől.

Simó Anna

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com