A Honvéd Férfikar soron következő bérleti hangversenye a német romantikus férfikari irodalomból válogat. Az ismert szerzők mellett kevésbé ismert szerzők művei is elhangzanak, nagy valószínűséggel először Magyarországon.

A néme vokális zeneirodalom e különös világát szakavatott német karnagy segítségével próbáljuk megjeleníteni a hazai közönség előtt. Hallhatóak lesznek népdalfeldolgozások, vallásos tartalmú, de népi ihletésű művek, és természetesen a legnemesebb német romantikus költészet alkotásaira komponált férfikarok is.

Vendég karmesterünk Michael Rinscheid:

 A Mainzi Zeneakadémián folytatott tanulmányok után 1980-ban szerzett karnagyi diplomát. Számos kórus karnagya és kórusversenyek győztese. Így többek között 1997-ben aranyérmet nyert a római Orlandi di Lasso IV. Nemzetközi Kórusversenyen az MGV Sängerbund Dehrn vezetésével. 1993-ban a Singkreis 1868 Wehbach kórussal, egyetlen meghívott német énekkarként részt vettek a szentpétervári Kamarakórusok Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválján.

1997. december 30-án az “Associazione Internazionale della Musica Sacra” együttesét vezényelte egy privát koncert keretében a Sixtus Kápolnában, majd a Szentatya és a vatikáni nagykövetek tiszteletére 1998. január 1-én, a Szent Ignác templomban, Rómában.

2000 júniusában a Singkreis Wehbach vezetésével, a Sixtus Kápolnában K. J. Müller: Magnificat c. művének világpremierjét vezényelte.

Michael Rinscheid a német hivatásos karnagyok szövetségének (FDB) elnöke, az Nordrhein-Westfalen Sängerbund (NRW) zenei bizottság tagja, Nebrasca állam és Lincoln város tiszteletbeli polgára.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com