Online kamarakoncert-sorozat a Stefánia Palotából

A világszerte egyedülálló Honvéd Férfikar Közép-Európa egyetlen hivatásos férfikórusa, és 45 fős létszámával a világ egyik legnagyobb létszámú férfikara is egyben. Az operaszínpadok és a koncertpódiumok állandó résztvevője, a hazai hangversenyélet megkerülhetetlen szereplője, itthon és külföldön egyaránt.

A kórus mottója: Hang, Szív, Erő…

Az énekkar hangzásában összegződik az orosz kórusok drámai ereje, és hangterjedelme, a nyugat-európai énekkarok finom részletérzékenysége azzal a kifejezőerővel, amely a közép-európai hagyomány legmélyebb sajátossága.

A Férfikar repertoárja felöleli a teljes zeneirodalmat, a gregorián énekektől az önálló kórusműveken, oratóriumokon, operákon keresztül a dzsessz- és rock-koncerteken történő közreműködésig ‑ a legmagasabb színvonalon.

Erről a sokoldalúságáról ad számot az együttes a Stefánia Palotából közvetített online sorozatában, a PalotaPéntekben. Az énekkarból alakult kamaraegyüttesek minden egyes műsorban más-más műfajban mutatják meg, hogyan lehet a legkülönbözőbb témájú és stílusú zeneművekben egyaránt otthonosan mozogva igényesen szórakoztatni a komolyzenéhez közel, és attól távolabb állókat egyaránt.

A közvetítések kéthetente péntekenként lesznek láthatók 19:00-tól a Honvéd Férfikar facebook oldalán

január 22. Himnusz
február 5. Reneszánsz
február 22. Spirituálék
március 5. Télbúcsúztató
március 19. Nemzeti hazafias
április 2. Világslágerek

Az előadás itt tekinthető meg: www.facebook.com/hferfikar

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com