Gyöngyösi Levente: Katonasirató (kantáta)
Vajda János: Szent Péter meg a zsoldosok (kantáta)
Tolcsvay László: Testamentom (férfikari oratórium)
2020. február 26. (szerda), 19:30,
MÜPA Folytatódik Honvéd Együttes megalapításának 70. évfordulója tiszteletére elindított jubileumi évad. Ezen az estén a házigazda szerepét a Honvéd Férfikar tölti majd be

L’homme armé cím egyrészről utal a férfikar nevében hordozott „katonás” létre, másrészről jelez egy közismert középkori dallamot is, amelyet Gyöngyösi Levente és Vajda János is idéz művében. A Férfikar tagjai bár hivatásukat tekintve énekművészek, mégis jogos elvárás, hogy egy-egy koncertjük alkalmával a katonalét zenei vonatkozásaiból is ízelítőt adjanak.
A koncerten elhangzó művek a katonasors különböző aspektusait mutatják be, ezzel is visszatekintve saját történelmükre és megalakulásuk történetére. Az érzelmek széles spektrumát élhetjük át, erős, drámai és érzelemdús, valamit lágy és kifinomult hangzásokon keresztül.

Riederauer Richárd karnagy gondolatai a koncerthez:
„Amiatt esett választásom ezekre a darabokra, mert valamennyiben fellelhető egyfajta személyes szál, amin keresztül valóban átélhető a katonalét mindenféle aspektusa. Hiszen a mi 70 éves gyökereink is ide vezethetőek vissza, amire mindig nagy tisztelettel emlékezünk. Emellett természetesen külön öröm számomra, hogy ezeket a műveket az ősbemutató után ismét előadhatjuk.”

Az előadás különlegességét adja még Zsuráfszky Zoltán által megálmodott koreográfia, melyet a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában láthat a közönség.

Közreműködik: Vizin Viktória (mezzoszoprán), Nyári Zoltán (tenor), Kovács István (basszus), Honvéd Férfikar, Magyar Nemzeti Táncegyüttes (művészeti vezető: Zsuráfszky Zoltán), Budafoki Dohányi Zenekar
Vezényel: Riederauer Richárd

Jegyek az alábbi linken kaphatók:

https://www.jegy.hu/program/lhomme-arme-70-eves-a-honved-ferfikar-110959/610291

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com