1. április utolsó hetében ismét Erdélyben turnézott a Honvéd Férfikar. A tavalyi Bartók koncertturné után idén Kodály Zoltán művei alkották a hangversenykörút gerincét. A körút során a hangversenyek mellett a férfikar folytatta rendkívül népszerű interaktív énekóráit, azaz olyan találkozókat, amelynek során a diákokkal együtt énekelve és elemezve a művek zenei alapanyagát, a magyar népdalkincs egy-egy darabját, közösen fedezik fel egy-egy zeneszerző zenei eszköztárát, a művek zenei kötőszövetét.

A Honvéd Férfikar április 24-én, Székelyudvarhelyen a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium diákjaival találkozott, majd hangversenyt adott a Belvárosi Református Templomban. A székelyudvarhelyi hangversenyről szóló beszámoló itt érhető el:

https://szekelyhon.ro/aktualis/magabiztos-tudassal-tolmacsoltak-a-zeneirodalom-legjavat#&gid=1&pid=1

 

Másnap a marosvásárhelyi Művészeti Zeneiskola diákjaival, április 26-án pedig a Kolozsvári Magyar Gyerekkórussal közösen vettek részt egy-egy interaktív énekórán. Aznap este a tordaszentlászlói református templom gyülekezete előtt aratott nagy és szívbeli sikert a férfikar műsora.
Április 27-én este hét órakor a nagyhírű kolozsvári Farkas utcai református templomban a Honvéd Férfikar közös hangversenyt tartott a Kolozsvári Magyar gyerekkórussal. A közönség forró ünneplése egyaránt szólt Kodály alkotói nagyságának, a férfikar előadóművészetének és a gyermekkórus nagyszerű produkciójának.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com