Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Újévi koncert – New Year Concert

2021.01.04. , 20:30 - 22:00

A Honvéd Férfikar 2021-ben új helyszínen, a Vigadóban tartja bérletes koncertjeit. A zenei műfajokon átívelő műsorban hallhatunk könnyűzenei feldolgozásokat a Csinibabától az Utolsó szerelmes dalig, de megszólal a klasszikus Vadászkar a Bűvös vadászból vagy a Katonakórus a Faustból. Ez a vidám, évnyitó buli, kedvet adhat mindannyiunknak, hogy a hosszú kihagyás után örömmel várjuk a további koncerteket a Vigadóban és más helyszíneken egyaránt.

A 2021-es újévi műsorunk egy crossover koncert, ami zenei műfajok keresztezését jelenti, és aminek Magyarországon a Honvéd Férfikar az egyik első képviselője volt. Ebből ad ízelítőt, újévi „afterparty” jelleggel a Férfikar. A komolyzene is előadható a könnyedebb műfajok stílusjegyeit használva, sőt, világszerte ismert pop, rock, és musical slágerek is szerepelhetnek egy hivatásos férfikar repertoárján, megtartva a férfikari hangzást, valamint a komolyzenében használatos struktúrát. Sőt, egy Bach, vagy Mozart mű rock feldolgozása is lehet nagyon élvezetes, értő, magas színvonalú interpretáció esetén.

A műsor komolyzenei részének gerincét az operairodalom legismertebb férfikarainak jazz feldolgozása adja – végigkísérve a nézőt a komolyzenétől a jazz és a popzene megszületéséig vezető úton -, hol a legkiválóbb magyar muzsikusokból álló dzsessz-kvartett kíséretével, hol pedig kíséret nélkül, a könnyűzenei művek a cappella előadásában is megtartva azok jellegzetes stílusát.

A koncerten elhangzanak Bach, Gounod, Verdi, Weber, valamint az Illés, a Fonográf, az LGT, a Rapülők a Depeche Mode, a Queen népszerű művei.

Részletek

Dátum:
2021.01.04.
Időpont:
20:30 - 22:00

Helyszín

Pesti Vigadó, Díszterem
Vigadó tér 2.
Budapest, 1051 Magyarország
+ Google Térkép
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com