Üde, latin színfoltot hozott az idei tavasz a Honvéd Férfikar repertoárjába. 2019 március 29-én az MTA dísztermében  dél-amerikai dallamokból összeállított koncerten részt vett Maria Laura de Rocha brazil nagykövet, David Najera Rivas mexikói nagykövet és Gretel  Matías argentin kulturális konzul. A zajos siker nem maradt el, a közönség roppant lelkesen, ovációval és vastapssal jutalmazta a hangversenyt. 

Yukliv Nadabhaga és Dani Dávid

Carlos Guastavino, Carlos Dantel és Astor Piazzolla művei mellett két kortárs ősbemutató is elhangzott:  Yukliv Nadabhaga műve:  A Divina Comédia de Dante Alighieri és Esteban Ariel D’Antona: Me esta costando című alkotása. A tenor szólista megbetegedése miatt Nadabhaga  művében a szólam elejét Batki László vállalta beugrással, a többit maga a zeneszerző prózában adta elő. 

A koncerten közreműködött:  A Volver La Vida együttes (Bojta Zsuzsanna-mezzoszoprán, Manuel Betancourt Camino-basszus , Miskolczi Anita-cselló, Csáki András-gitár) Dani Dávid-basszus, Thiago Bertoldi-zongora, Sós Mihály-gitár, Szaczker Zanett-harmonika,Kérdő Gábor, Újvári Ferenc, Varga Zoltán Mihály- ütőhangszerek,  a Hungarian Studio Orchestra (hangversenymester: Bujtor Balázs). A záróblokk számait Jeszenszky-Bőhm Attila hangszerelte. Vezényelt Sylvia Leidemann  és Riederauer Richárd. 

Riederauer Richárd
Sylvia Leidemann

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com