Azonos zenei elvek mentén

Események, hírek, Protokolláris Megjelenések, Színházi Közreműködések Azonos zenei elvek mentén bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Honvéd Férfikar a szeptemberben induló 2016/17-es évadban is fontos résztvevője lesz a Magyar Állami Operaház előadásainak. Az énekkar közreműködik az Opera repertoárjának gerincét adó jó néhány „slágerdarabban”, mint például az Aida, a Bánk bán, a Carmen vagy a Sába királynője.

Strausz Kálmán karigazgató elmondta: „A Honvéd Férfikar  a Magyar Állami Operaházban elsősorban az Operaház kórusának a belső használatban Erkel Kórusnak nevezett részlegével lép színpadra, mivel ennek az énekkarnak a létszáma jóval kisebb, mint az Operaházban működőé. Az, hogy mindkét énekkarnak a karigazgatója lehetek, biztosítja az azonos zenei elvek és ízlés mentén való működést, ami nagyon megkönnyíti a közös munkát.

A Honvéd Férfikar az Opera stratégiai partnereinek egyike. A két intézmény hosszútávú együttműködése nem csak művészileg, zeneileg, de költségvetési szempontból is jól szolgálja mindkét intézmény célkitűzéseit, és nem utolsósorban hatékony megoldást jelent az állami büdzsé kultúrára szánt részének felhasználásában.

Pin It

» Események, hírek, Protokolláris Megjelenések, Színházi Közreműködések » Azonos zenei elvek mentén
On 2016-03-05
By

Comments are closed.

« »

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com