A kórus, amely minden koncertjén Párkai tanár úrnál vizsgázik

Honvéd Férfikar különleges adventi hangversenyén, 2018. december 21-én a keresztény, európai, teremtő szellem talán legnagyszerűbb karácsonyi zeneműve, J. S. Bach: Magnificat című kantátája csendült fel. 

Az est folyamán kétszer hangzott el a Magnificat: először az eredeti, Strausz Kálmánkarigazgató vezetésével, aztán Nagy László Adrián zeneszerző–orgonaművész virtuóz Magnificat-átirata modern, dzsesszes hangzásban, Riederauer Richárd karnagy vezényletével.

A két előadás megcsillogtatta az előadók: az énekkar és a szólisták kiemelkedő hangi képességeit és zenei tudását. Sipos Marianna és Denk Viktória – szoprán, Takács Zsuzsanna –alt, Adamik András – tenor, Manuel B. Camino – basszus, valamint az Erkel Ferenc Kamarazenekar (hangversenymester: Lesták Bedő Eszter) és a Budapesti Stúdiókórus nőikara működött közre a hangversenyen. 

A dzsessz változatban a hangszeres szólókat Zsemlye Sándor – szaxofon, Tulkán Péter és Ducsai Szabolcs – trombita, Nagy Sebestyén – marimba, Berkesi Alex – basszusgitár, Csízi László – dob, Nagy László Adrián – zongora, játszotta.  

A Honvéd Férfikar hangversenyein mindig jelen van Párkai István, a Zeneakadémia professzor emeritusa, a magyar kórusművészet egyik atyja, ami a legnagyobb szakmai kitüntetést jelenti a művészek, és a szakmai színvonal biztosítékát jelentő karigazgató, Strausz Kálmán számára.  Az idős professzor ezen a koncerten bizonyára kétszeres szeretettel és szigorral figyelte a produkciót, hiszen unokája is a szólisták között lépett fel. 

A hangversenyről kép- és hangfelvétel készült.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com