Nagyszabású és nagysikerű gálaesttel ünnepelte meg a Honvéd Együttes megalakulásának 70. évfordulóját 2019. szeptember 29-én az Erkel Színházban. Az ünnepségen köszöntőt mondott dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Fekete Péter kulturális államtitkár. Megemlékeztek a művészegyüttes sikerekben és küzdelmekben gazdag évtizedeiről, a kormány részéről kiálltak a Honvéd Együttes hagyományőrző munkájának folytatása mellett, valamint bejelentették: a kormány kiemelt projektként támogatja, hogy a Honvéd Együttes Kerepesi úti székházának felújítása, átalakítása megkezdődhessen.

Miután Zsuráfszky Zoltán, az együttes vezetője átvette a kormány kitüntetését, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes egykori és jelenlegi tagja kiváló koreográfusaik egy-egy alkotását táncolták el. A Honvéd Férfikar Kodály, Bartók, Orbán György és Farkas Ferenc, valamint népszerű operarészletek előadásával mutatta be sokoldalú repertoárját és magas szintű kórusművészetét.

A sajtó így számolt be az eseményről: 

https://www.origo.hu/kultura/20190930-honved-magyar-nemzeti.html?fbclid=IwAR1C_5178O12h81GBfJO5mC6099sO8SKXqSvqZvbkpntgJk5EL24gKM0XTo

Egy húszéves évfordulót is ünnepelt a Honvéd Férfikar a Magyar Honvédség Napja alkalmából. A gálaest előtt két nappal Sukorón, a református templomban adott hagyományos koncertet az énekkar, melyet emléklappal köszönt meg a község. Sukorón volt az a haditanács, amely a pákozdi csatát, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kiemelkedően fontos ütközetét győzelemre segítette, s ezzel szeptember 29-ét az akkor alakult önálló Magyar Honvédség Napjává avatta.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com